Kurssille ovat tervetulleita yli vuoden ikäiset koirat.

Noudatamme Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Huolehdithan, että koirasi rokotukset ovat kunnossa.

 

Kurssille otetaan koirakot ilmoittautumisjärjestyksessä.

ESINERUUTU ALKEET

Tällä kurssilla opit:

  • Tekemään sekä tallaamaan kokeenmukaisen esineruudun

  • Motivoimaan koiraa esineiden etsimiseen ja tuomiseen ohjaajalle sekä irtoamaan riittävästi.

  • Kuinka edetä esineruutu harjoituksissa johdonmukaisesti ja koiran mukaan, että siitä saadaan itsenäinen ja innokas työskentelijä.

  • Saat eri ideoita, kuinka ruutua voi harjoitella.

  • Kurssin aikana katsomme jokaisen koirakon mukaan, kuinka harjoitukset olisi hyvä aloittaa ja saat ohjeet sekä neuvot myös jatkoa varten.

| MAANANTAISIN KLO. 19.30-21.00 |

Seuraava kurssi alkaa 8.6.2020

 

Kurssi kestää 5 kertaa - 1,5h/kerta

Kurssille mahtuu max. 6 koirakkoa

Hinta 135€

 

Koulutus toteutetaan Etelä-Kuopion alueella metsässä 

Kouluttajana Heidi Lappalainen ja Maarit Paldan

Kurssilla ei ole ikärajaa tai rotuvaatimuksia, mutta 

noudatamme Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Huolehdithan, että koirasi rokotukset ovat kunnossa.

 

Kurssille otetaan koirakot ilmoittautumisjärjestyksessä.

KURSSISTA

 

Maastolajit ovat koirille todella mieleistä puuhaa ja aktivointia joko ihan omaksi iloksi tai kokeisiin tähdäten. PK-metsäjälki sisältää koelajina metsään tehdyn ihmisen jäljen, jolta koira ilmaisee jäljentekijän jättämät esineet eli kepit. Lisäksi maasto-osuuteen kuuluu esine-etsintä eli esineruutu. Esineruudussa koira etsii noin 50x50m tallatulta alueelta sinne tiputettuja käyttöesineitä.

Esineruutu harjoitukset voi aloittaa monella eri tapaa. Kurssin aikana katsomme jokaisen koirakon kanssa, kuinka kannattaa lähteä harjoituksia aloittamaan. Kurssilla käymme laajasti läpi kaikkea mitä esine-etsintään kuuluu olennaisesti eli esineiden etsiminen, niiden kantaminen ja tuominen ohjaajalle ja syvälle irtoaminen sekä olennaisena osana itsenäinen, varma ja innokas työskentely!

 

Meiltä löydät omat kurssit molempiin osa-alueisiin jälkeen että esineruutuun. Molempiin aiheisiin sisältyy paljon pieniä palasia ja osioita, joten järjestämme kurssit siksi erikseen. Voit osallistua vaikkapa molemmille! Jälkikurssin esittely on omalla sivullaan. Molempien kurssien opit ovat varmasti hyödyllisiä vaikka et tähtäisi koekentille. Näillä kursseilla koira pääsee toteuttamaan luontaisia käyttäytymistarpeitaan eli käyttämään nenää. Nenätyöskentely onkin oivaa aivojumppaa ja väsyttävää puuhaa koiralle kuin koiralle ja toimii erinomaisena aktivointina myös kotikoirille. Kurssin aikana saat hyvät pohjat harjoituksiin, joita voi jatkossa toteuttaa myös itsenäisesti.

 

Maastokurssit järjestetään Etelä-Kuopion alueella metsässä eli kurssille osallistuaksesi tarvitset auton tai kimppakyydin, jonkun toisen kurssilaisen kanssa. Koirat odottavat omaa suoritusvuoroaan autoissa. Alkuun kurssilla tarvitsee harjoituksiin mukaan vain pannan ja pidemmän liinan sekä herkkupurkkeja/nameja ja mieleisen lelun. 

Ilmoittaudu kurssille tästä
arrow&v

Heidi

Moikka, olen Heidi toinen Huikeen yrittäjistä ja minua voit nähdä myymälässämme sekä ohjaamassa eri kursseja. Ammatiltani olen eläintenhoitaja, koirahieroja sekä valokuvaaja.

Koiraharrastustaustaa itseltäni löytyy noin kymmenen vuoden ajalta. Tähän aikaan on mahtunut useita lajeja ja kokeiluja, joista meidän tämänhetkisiksi tärkeimmiksi lajeiksi on jääneet palveluskoirien jälki, erikoisjälki ja viimeisimpänä mukaan tullut suojelu. Talvisin teemme aktiivisesti tokoa sekä vaihtelevasti myös rally-tokoa. Olen toiminut myös vuosien aikana aktiivisesti eri koirayhdistystoiminnassa ja tätä kautta on tullut kokemusta myös esimerkiksi kokeiden järjestämisestä.

Koiraharrastus merkitsee itselleni todella paljon - se on yksi tärkeimmistä rentoutumis- ja nollauskeinoista kiireisen arjen keskellä. Se tunne kun tiedät antaneesi kaiken juuri siihen treeniin ja hetkeen. On mahtavaa seurata sitä iloa, jonka näkee kun koira ja ohjaaja nauttii yhdessä tekemisestä sekä kokee onnistumisia - sitähän sen rakkaan harrastuksen pitäisikin olla, asia joka tuo iloa ja hyvää mieltä elämään. Mielestäni koiran ja ohjaajan välinen suhde on avain menestykseen. Koiran tulee haluta tehdä töitä ohjaajalle sekä kyetä myös itsenäiseen varmaan työskentelyyn. Varman pohjan päälle on hyvä aloittaa pala palalta rakentamaan upeita kokonaisuuksia. 

Kouluttamisessa tykkään etsiä eri ratkaisuja ja vaihtoehtoja, jotka sopivat juuri kyseessä olevalle koirakolle. Kaikki koirakot ovat erilaisia ja mikä toimii toisella, ei välttämättä sovikaan toiselle.

 

 Nykyään on onni, että koiraharrastuksista löytyy varmasti jokaiselle koirakolle sopiva laji ja kurssi - oli tavoitteet mitkä tahansa. Meille on tervetulleita kursseille pelkästään aktivointia kaipaavat koirakot kuten myös pidemmälle tähtäävät. Jokainen kurssi ja koulutus toteutetaan koirakoiden tarpeiden mukaan. Tykkään myös itse tutustua eri lajeihin sekä kouluttautua koko ajan lisää mm. seminaarien ja koulutusviikonloppujen kautta. Vaihtelu ja kokemus eri lajeista, ihmisistä sekä koirista on todellakin vain eduksi ja kuten sanottu - aina on mahdollisuus oppia uutta.

Tällä hetkellä meillä kotona asustaa kaksi "kisaavaa" koiraa, saksanpaimenkoira Vinha pian 2v (Copavox Brey) ja tsekinpaimenkoira Hippu 5v (FI MVA BH TK1 RTK2 Harjusalaman Cirpakka). Vinha on vasta aloittelemassa koeuraansa ja on käynyt suorittamassa tokon alokasluokasta ykköstuloksen. Hippu on kisannut rally-tokossa että tokossa voittajaluokassa sekä suorittanut BH-kokeen. Jälkikokeissa olemme käyneet kokeen verran, jonka jälkeen Hippu on toipunut pentuhommista ja loukkaantumisesta melkein vuoden ajan. Mummo- ja sohvakoiran virkaa toimittaa x-rotuinen Muru 10v. Edesmenneen tsekinpaimenkoirani kanssa (FI MVA TK1 BH RTK1 RTK2 RTK3 Black Body Armani Boss) kisasin rally-tokossa mestariluokassa ja tokossa pääsimme voittajaluokkaan saakka, lisäksi ehdimme suorittaa BH-kokeen hyväksytysti. Päälajina meillä oli FH-jälki, josta innostuimme Armaan ollessa noin pari vuotias. Vuosien aikana on minulle kertynyt kokemusta edellä mainittujen lajien lisäksi mm. agilitystä, hausta sekä nose workista. 

"If your dreams don't scare you - they're not big enough!"

 

 Toivottavasti näemme kursseilla!

Maarit

Olen Maarit, HuiKeen yrittäjä. Voit tavata minut HuiKeella pitämässä eri kursseja sekä myymälässä. Koulutukseltani olen tekninen piirtäjä/suunnitteluassistentti, mutta kaikkea olen ehtinyt tehdä hevosenhoitajasta asiakaspalveluun.


Koirien kanssa olen harrastanut yli kymmenen vuotta, kun erehdyin menemään ensimmäisen jo edesmenneen koirani kanssa arkitottelevaisuus kurssille ja siitä se vähän lähti rönsyilemään. Lajeja on tullut kokeiltua vuosien aikana useita, kuten vepeä, rallytokoa, agilitya, Fh-jälkeä, pk-jälkeä, tokoa yms.


Vepessä toimin aktiivisesti useamman vuoden kokeissa käyden, koulutusohjaajana sekä koetoimitsijana, nykyisin vepe on tauolla sopivan koiran puutteesta. Lisäksi minulla on pk-lajien sekä luonnetestien koetoimitsija pätevyys. Olen myös useamman vuoden toiminut koirayhdistyksissä aktviisena hallituksessa ja muutenkin.


Tällä hetkellä minulla on kotona 6v tsekinpaimenkoira Kerttu ( FI MVA BH TK1 Harjusalaman Beatrix), 1,5v Huima (Derdekea Věčná legenda) sekä 12v x-rotuinen Tete. 
Kertun kanssa on harrastettu vepeä, agilitya, FH-jälkeä sekä kisattu tokossa voittaja luokkaan asti ja rallyssa käyty alokasluokan kokeessa. Valitettavasti Kertun aktviinenura on nivelrikon myötä vähän hiipumassa ja nyt tehdään niitä lajeja mihin Kerttu pystyy. Huima harjoittelee jälkikoiran hommia pellolla sekä metsässä ja samalla rakennetaan tottelevaisuutta. Hiljaa hyvä tulee… Teten kanssa on harrastettu kaikkea vepestä tokoon, mutta ei kisattu virallisesti missään. Nykyään Tete harrastaa sohvanvaltausta ja hömppätokoa.

 

Koiran koulutuksessa minulle on tärkeintä onnistumisen ilo ja pienin askelin eteenpäin meneminen. Jokainen kun tekee tasonsa ja tavoitteidensa mukaan, niin koiraurheilun ilo säilyy. 
Tykkään etsiä ratkaisuja ongelmiin ja pohtia parasta tapaa motivoida koira. Etenemisen ei tarvitse aina olla isoa ja pienestäkin asiasta voi saada koiran kanssa ilon aikaan. Tavoite on, että koira ja ohjaaja ovat tyytyväisiä treeneihin.
Käyn itse usein erilaisissa semmoissa ja koulutuksissa ja tykkään soveltaa niistä oppimaani omalle tavalle sopivaksi. Toivon, että keräämästäni tiedosta on hyötyä myös kurssilaisille.


”Jos ei kokeile, ei voi myöskään onnistua tai epäonnistua”

 

INFO

Hallin käyttösäännöt

AUKIOLOAJAT

Halli ma-su klo.6-24

Myymälä

Ilmoitamme vaihtelevat aukiolot FB:ssä ja Instagramissa.

OTA YHTEYTTÄ

Tottis Studio HuiKee oy

Telkkistentie 6, 70460 Kuopio

tottisstudiohuikee@gmail.com

y-tunnus 3105088-7

Seuraa tassunjälkiämme

LIITY HUIKEESEEN LAUMAAMME
Taattuja tarjouksia ja ensimmäisenä ajankohtaiset uutiset!

©2020 Tottis Studio HuiKee oy

  • Tottis Studio HuiKee
  • Tottis Studio HuiKee