top of page

HuiKeen yrittäjä ja kouluttaja

Heidi

Heidi toimii HuiKeen toisena yrittäjänä ja kouluttaa meillä mm. pk-tottista, rally-tokoa, noseworkia, maastotreenejä, pentukursseja sekä tokoa. Heidin näkee myös meidän myymälällä HuiKee Koiratarvikkeella!

.jpg

Aktiivista koiraharrastustaustaa itseltäni löytyy noin 15vuoden ajalta ja ennen koiraharrastusta minulta löytyy kilpaurheilutaustaa. Koiraharrastukseen on mahtunut useita lajeja ja kokeiluja, joista meidän tämänhetkisiksi tärkeimmiksi lajeiksi on jääneet palveluskoirien jälki, haku, erikoisjälki, IGP ja nosework. Olen toiminut myös vuosien aikana aktiivisesti eri koirayhdistystoiminnassa puheenjohtajasta rivijäseneen. Kasvatan käyttölinjaisia saksanpaimenkoiria ja tsekinpaimenkoiria kennelnimellä Paimenpellon ja meidän arkea pääsee seuraamaan instagramista @paimenpellon. Ammateiltani olen ennestään eläintenhoitaja, valokuvaaja, urheilukoirahieroja ja nykyään yrittäjä sekä pian eläintenkouluttaja amt. Olen ollut koko ikäni myös rakennusalalla hommissa.

Harrastan sekä kisaan itse aktiivisesti omilla koirillani. On mahtavaa nähdä se ilo kun koira ja ohjaaja nauttii yhdessä tekemisestä sekä saavuttaa tavoitteitaan – sitähän sen tärkeän harrastuksen pitäisikin olla, asia joka tuo iloa ja hyvää mieltä elämään. Mielestäni koiran ja ohjaajan välinen suhde on yksi tärkein avain menestykseen. Koiran tulee haluta tehdä töitä ohjaajan kanssa, olla korkeasti motivoitunut sekä kyetä myös itsenäiseen varmaan työskentelyyn. Varman pohjan päälle on hyvä aloittaa pala palalta rakentamaan upeita kokonaisuuksia. Kouluttamisessa tykkään etsiä eri ratkaisuja ja vaihtoehtoja, jotka sopivat juuri kyseessä olevalle koirakolle. Kaikki koirakot ovat erilaisia ja mikä toimii toisella, ei välttämättä sovikaan toiselle - kuitenkin kaikessa tekemisessä panostan nykyään eniten koiran aktiiviseen ja keskittyneeseen, innokkaaseen tunnetilaan. Itselläni on jatkuva halu kehittyä koirankouluttajana sekä ohjaajana - tästä syystä tutustun eri lajeihin sekä kouluttaudun koko ajan itse lisää mm. seminaarien, kurssien ja koulutusviikonloppujen kautta. Vaihtelu ja kokemus eri lajeista, ihmisistä sekä koirista on todellakin vain eduksi ja kuten sanottu – aina on mahdollisuus oppia uutta. 

Tällä hetkellä meillä kotona asustaa neljä koiraa; 3xkäyttölinjainen saksanpaimenkoira sekä tsekinpaimenkoira. Ennestään minulla on ollut sekarotuinen (spkmix) Muru ja tsekinpaimenkoira Armas. Kotona on tällä hetkellä Saksanpaimenkoira Vinha (BH JK3 IFH1 AD SG Copavox Brey), tsekinpaimenkoira Hippu (FI MVA BH IFH2 TK1 RTK3 Harjusalaman Cirpakka) ja omat kasvatit saksanpaimenkoira Lumo (BH SG Paimenpellon Aito Timantti) ja viimeisenä tullut Hupi (Paimenpellon Bikku Päällikkö). Vinhan kanssa treenaan ja kisaan pääasiassa pk-jäljellä ja erikoisjäljellä (jossa olemme ylimmässä luokassa) sekä noseworkissa ollaan 2-luokkassa- Olemme kisanneet myös tokossa. Hippu tekee eläkeläislajina enää rally-tokoa, jossa se on mestariluokassa, erikoisjälkeä, jossa se kisaa 2-luokassa (ylin luokka) ja noseworkia. Lumo suoritti vasta BH-kokeen ja starttasi kuluvana vuonna tokossa ja noseworkissa. Lumon varsinaisina lajeina on pk-haku, erikoisjälki, IGP ja nosework. Vuosien aikana on minulle kertynyt kokemusta edellä mainittujen lajien lisäksi mm. tokosta, agilitystä ja pk-hausta. Tokossa olen kisannut voittajaluokkaan saakka, rally-tokossa kisaan mestariluokassa, pk-jäljellä 3-luokassa, IFH-jäljellä 2-luokassa (ylin luokka) sekä noseworkissa 2-luokassa. BH-kokeen olen suorittanut neljällä omalla koiralla.

Oikein lämpimästi tervetuloa mukaan HuiKeelle ja toivottavasti näemme kursseilla!

bottom of page