top of page

HuiKeen yrittäjä ja kouluttaja

Heidi

Heidi toimii HuiKeen toisena yrittäjänä ja kouluttaa meillä mm. rally-tokoa, noseworkia, pk-tottista, maastotreenejä, pentukursseja sekä tokoa. Heidin näkee myös meidän myymälällä HuiKee Koiratarvikkeella!

.jpg

Koiraharrastustaustaa itseltäni löytyy reilun kymmenen vuoden ajalta. Tähän aikaan on mahtunut useita lajeja ja kokeiluja, joista meidän tämänhetkisiksi tärkeimmiksi lajeiksi on jääneet palveluskoirien jälki, haku, erikoisjälki ja viimeisimpänä mukaan tullut suojelu. Lisäksi harrastan tsekkini kanssa mm. rally-tokoa ja noseworkia. Olen toiminut myös vuosien aikana aktiivisesti eri koirayhdistystoiminnassa puheenjohtajasta rivijäseneen. Kasvatan käyttölinjaisia saksanpaimenkoiria ja tsekinpaimenkoiria kennelnimellä Paimenpellon ja meidän arkea pääsee seuraamaan instagramista @paimenpellon. Opiskelen tällä hetkellä Eläintenkouluttajan ammattitutkintoa sekä raakaruokintaohjaaja koulutusta. Ammateiltani olen ennestään eläintenhoitaja, valokuvaaja, urheilukoirahieroja ja nykyään yrittäjä.

Koiraharrastus merkitsee itselleni todella paljon – se on yksi tärkeimmistä rentoutumis- ja nollauskeinoista kiireisen arjen keskellä. Harrastan sekä kisaan itse aktiivisesti omilla koirillani. On mahtavaa nähdä se ilo kun koira ja ohjaaja nauttii yhdessä tekemisestä sekä saavuttaa tavoitteitaan – sitähän sen tärkeän harrastuksen pitäisikin olla, asia joka tuo iloa ja hyvää mieltä elämään. Mielestäni koiran ja ohjaajan välinen suhde on yksi tärkein avain menestykseen. Koiran tulee haluta tehdä töitä ohjaajan kanssa, olla korkeasti motivoitunut sekä kyetä myös itsenäiseen varmaan työskentelyyn. Varman pohjan päälle on hyvä aloittaa pala palalta rakentamaan upeita kokonaisuuksia. Kouluttamisessa tykkään etsiä eri ratkaisuja ja vaihtoehtoja, jotka sopivat juuri kyseessä olevalle koirakolle. Kaikki koirakot ovat erilaisia ja mikä toimii toisella, ei välttämättä sovikaan toiselle - kuitenkin kaikessa tekemisessä panostan nykyään eniten koiran aktiiviseen ja rentoon tunnetilaan. Itselläni on jatkuva halu kehittyä koirankouluttajana sekä ohjaajana - tästä syystä tutustun eri lajeihin sekä kouluttaudun koko ajan itse lisää mm. seminaarien ja koulutusviikonloppujen kautta. Vaihtelu ja kokemus eri lajeista, ihmisistä sekä koirista on todellakin vain eduksi ja kuten sanottu – aina on mahdollisuus oppia uutta. 

 

Nykyään on onni, että koiraharrastuksista sekä tarjonnasta löytyy varmasti jokaiselle koirakolle sopiva laji ja kurssi – oli tavoitteet mitkä tahansa. Meille on tervetulleita kursseille pelkästään aktivointia kaipaavat koirakot kuten myös pidemmälle tähtäävät kisaajat. Jokainen kurssi ja koulutus toteutetaan koirakoiden tavoitteiden ja tarpeiden mukaan. 

Tällä hetkellä meillä kotona asustaa neljä koiraa; 3xkäyttölinjainen saksanpaimenkoira sekä 1 tsekinpaimenkoira. Ennestään minulla on ollut sekarotuinen (spkmix) Muru ja tsekinpaimenkoira Armas. Kotona on tällä hetkellä Saksanpaimenkoira Vinha (BH JK1, JK2, JK3,AD Copavox Brey), tsekinpaimenkoira Hippu (FI MVA BH TK1 RTK3 Harjusalaman Cirpakka) ja omat kasvatit saksanpaimenkoira Lumo (Paimenpellon Aito Timantti) ja uusimpana Hupi (Paimenpellon Bikku Päällikkö). Vinhan kanssa treenaan ja kisaan pääasiassa pk-jäljellä sekä erikoisjäljellä. Olemme kisanneet myös tokossa sekä noseworkissa ja Vinha on suorittanut luonnetestin, mh-luonnekuvauksen, spl-arvioinnin sekä AD-eli kestävyyskokeen. Hippu tekee eläkeläislajina enää rally-tokoa, jossa se on mestariluokassa, erikoisjälkeä, jossa se kisaa 2-luokassa ja noseworkia. Lumo on vasta treenannut ahkerasti ja kokeet olisi tarkoitus korkata kuluvana vuonna. Lumon lajeina on ainakin pk-haku, erikoisjälki ja suojelu. Vuosien aikana on minulle kertynyt kokemusta edellä mainittujen lajien lisäksi mm. tokosta, agilitystä ja pk-hausta. Tokossa olen kisannut voittajaluokkaan saakka, rally-tokossa kisaan mestariluokassa, pk-jäljellä 3-luokassa, IFH-jäljellä 2-luokassa (ylin luokka) sekä noseworkissa vielä 1-luokassa. BH-kokeen olen suorittanut kolmella omalla koiralla.

Oikein lämpimästi tervetuloa mukaan HuiKeelle ja toivottavasti näemme kursseilla!

bottom of page