top of page

HuiKeen yrittäjä ja kouluttaja

Heidi

Heidi toimii HuiKeen toisena yrittäjänä ja kouluttaa meillä rally-tokoa, pk-tottista, maastotreenejä, pentukursseja sekä tokoa. Heidin näkee myös meidän myymälällä HuiKee Koiratarvikkeella!

.jpg

Heidistä

Koiraharrastustaustaa itseltäni löytyy reilun kymmenen vuoden ajalta. Tähän aikaan on mahtunut useita lajeja ja kokeiluja, joista meidän tämänhetkisiksi tärkeimmiksi lajeiksi on jääneet palveluskoirien jälki, erikoisjälki ja viimeisimpänä mukaan tullut suojelu. Lisäksi harrastan tsekkini kanssa rally-tokoa ja noseworkia. Olen toiminut myös vuosien aikana aktiivisesti eri koirayhdistystoiminnassa puheenjohtajasta rivijäseneen. Kasvatan käyttölinjaisia saksanpaimenkoiria ja tsekinpaimenkoiria nimellä Paimenpellon.

Koiraharrastus merkitsee itselleni todella paljon – se on yksi tärkeimmistä rentoutumis- ja nollauskeinoista kiireisen arjen keskellä. Harrastan sekä kisaan itse aktiivisesti omilla koirillani. On mahtavaa seurata sitä iloa, jonka näkee kun koira ja ohjaaja nauttii yhdessä tekemisestä sekä saavuttaa tavoitteitaan – sitähän sen tärkeän harrastuksen pitäisikin olla, asia joka tuo iloa ja hyvää mieltä elämään. Mielestäni koiran ja ohjaajan välinen suhde on avain menestykseen. Koiran tulee haluta tehdä töitä ohjaajan kanssa sekä kyetä myös itsenäiseen varmaan työskentelyyn. Varman pohjan päälle on hyvä aloittaa pala palalta rakentamaan upeita kokonaisuuksia. Kouluttamisessa tykkään etsiä eri ratkaisuja ja vaihtoehtoja, jotka sopivat juuri kyseessä olevalle koirakolle. Kaikki koirakot ovat erilaisia ja mikä toimii toisella, ei välttämättä sovikaan toiselle - kuitenkin kaikessa tekemisessä panostan nykyään eniten koiran aktiiviseen ja rentoon tunnetilaan. Itselläni on jatkuva halu kehittyä koirankouluttajana sekä ohjaajana - tästä syystä tutustun eri lajeihin sekä kouluttaudun koko ajan lisää mm. seminaarien ja koulutusviikonloppujen kautta. Vaihtelu ja kokemus eri lajeista, ihmisistä sekä koirista on todellakin vain eduksi ja kuten sanottu – aina on mahdollisuus oppia uutta. 

 

 Nykyään on onni, että koiraharrastuksista löytyy varmasti jokaiselle koirakolle sopiva laji ja kurssi – oli tavoitteet mitkä tahansa. Meille on tervetulleita kursseille pelkästään aktivointia kaipaavat koirakot kuten myös pidemmälle tähtäävät kisaajat. Jokainen kurssi ja koulutus toteutetaan koirakoiden tavoitteiden ja tarpeiden mukaan. 

Tällä hetkellä meillä kotona asustaa kolme koiraa. Saksanpaimenkoira Vinha (BH JK1 Copavox Brey), tsekinpaimenkoira Hippu (FI MVA BH TK1 RTK3 Harjusalaman Cirpakka) ja oma kasvatti saksanpaimenkoira Lumo (Paimenpellon Aito Timantti). Vinhan kanssa treenaan ja kisaan pk-jäljellä sekä erikoisjäljellä. Hippu tekee eläkeläislajina enää rally-tokoa, jossa se on mestariluokassa ja treenaamme myös kokeet silmällä erikoisjälkeä ja noseworkia. Lumo on vasta aloitellut harrastuksia, mutta senkin kanssa suuntaamme alustavasti pk-puolelle ja sieltä ainakin pk-jälki, erikoisjälki ja suojelu tulee olemaan lajivalikoimissa. Vuosien aikana on minulle kertynyt kokemusta edellä mainittujen lajien lisäksi mm. tokosta, agilitystä ja pk-hausta. Tokossa olen kisannut voittajaluokkaan saakka.

Toivottavasti näemme kursseilla!

bottom of page