top of page

HuiKeen yrittäjä ja kouluttaja

Maarit

Maarit toimii HuiKeen toisena yrittäjänä ja kouluttaa meillä tokoa, pk-tottista, maastotreenejä sekä arki- ja pentukursseja.

150fd783-d5fe-4311-ac4b-29266eaeef2c.jpg

Koirien kanssa olen harrastanut vuodesta 2010 lähtien. Lajeja on tullut kokeiltua vuosien aikana useita, kuten vepeä, näyttelyitä, rally-tokoa, agilitya, Fh-jälkeä, pk-jälkeä, IGP:tä sekä tokoa. Vepessä toimin aktiivisesti useamman vuoden kokeissa käyden, koulutusohjaajana sekä koetoimitsijana. Lisäksi minulla on pk-lajien sekä luonnetestien koetoimitsija pätevyys ja olenkin toiminut usein erityisesti luonnetesteissä toimihenkilönä tai koetoimitsijana. Olen myös useamman vuoden toiminut koirayhdistyksissä aktiivisena hallituksessa sekä rivijäsenenä.

 

Tällä hetkellä minulla on kotona tsekinpaimenkoirat Kerttu ( FI MVA BH TK1 Harjusalaman Beatrix) ja Huima (FI MVA Derdekea Věčná legenda) sekä belgianpaimenkoira malinois Ralla (Nesinén Pollex). Minulla on myös ollut sekarotuiset nartut Cheri ja Tete, mutta molemmat ovat edesmenneet. Kertun kanssa on harrastettu vepeä, agilitya, FH-jälkeä sekä kisattu tokossa voittaja luokkaan asti ja rallyssa käyty alokasluokan kokeissa. Valitettavasti Kertun aktiivinen kisaura on nivelrikon myötä jäänyt ja nykyisin Kerttu on eläkkeellä. Huima harjoittelee jälkikoiran hommia pellolla sekä metsässä ja samalla rakennetaan tottelevaisuutta. Huiman kanssa on myös koluttu näyttelyitä hyvällä menestyksellä. Rallan tulevaisuus on toivon mukaan pk-lajeissa ja Vepessä.

 

Koiran koulutuksessa minulle on tärkeintä onnistumisen ilo ja pienin askelin eteenpäin meneminen. Tykkään rakentaa liikkeet paloista ja saada tekniikan sekä tunnetilan kohdalleen pala palalta. Koiran omaehtoinen aktiivisuus ja koiran sekä ohjaajan välinen suhde on kaikkein tärkein, olipa kyse sitten arjesta tai kisaliikkeistä. Tykkään etsiä ratkaisuja ongelmiin ja pohtia parasta tapaa motivoida koira ja ohjaaja. Etenemisen ei tarvitse aina olla isoa ja pienestäkin asiasta voi saada koiran kanssa ilon aikaan. Käyn itse usein erilaisissa semmoissa ja koulutuksissa ja tykkään soveltaa niistä oppimaani omalle tavalle sopivaksi. Toivon, että keräämästäni tiedosta on hyötyä myös kurssilaisille.

bottom of page