NOSEWORK ALKEET

Tällä kurssilla opit:

  • Hyvät pohjat nosework harrastukseen eukalyptus hydrolaatilla.

  • Koiralle opetetaan hajun tunnistamista ja rakennetaan motivaatiota etsintätyöskentelyyn.

  • Kurssilla käytetään hajuerotteluun nuuskutinta.

  • Etenemme koirakon oman tason mukaan eli kurssilla koirakot työskentelevät hyvin yksilöllisesti, jokainen omalla vuorollaan ilman muita häiriöitä.

| MAANANTAISIN KLO.17-18 |

 KURSSI ALKAA 15.6.2020 - TÄYNNÄ

 

Kurssi kestää 4 kertaa

Kurssille mahtuu max. 4 koirakkoa

Hinta 115€, kurssin hinta sisältää kotiinviemisiksi eukalyptushajun tai hajupurkin

 

Kouluttajana Oona Edelberg

Kurssilla ei ole ikärajaa tai rotuvaatimuksia, mutta

noudatamme Kennelliiton rokotusmääräyksiä. Huolehdithan, että koirasi rokotukset ovat kunnossa.

 

Kurssille otetaan koirakot ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kouluttajaesittelyn löydät sivun alta.

KURSSISTA JA NOSEWORKISTA

 

Tämän kurssin hajuna käytetään eukalyptus hydrolaattia, joka on myöskin käytössä nosework kilpailujen ensimmäisessä luokassa. Opetetaan koiralle hajun tunnistamista ja rakennetaan motivaatiota etsintätyöskentelyyn. Kurssilla käytämme hajunerotteluun nuuskutinta, jolla pääsemme nopeasti hajumaailman saloihin! Etenemme koirakon oman tason mukaan eli kurssilla koirakot työskentelevät hyvin yksilöllisesti, jokainen omalla vuorollaan ilman muita häiriöitä. Mitään vaatimuksia ei kurssille ole, voit tulla mukaan ihan pienen pennun tai jo seniori ikään kerenneen koiran kanssa.

Teksti Nose Work Finland ry:n lajiesittelystä:

K9 Nose Work on vuonna 2008 USA:ssa kehitetty harrastuslaji koirille. Alun alkaen tämä nenätyöskentelyharjoitus kehitettiin rescuekoirien aktivointiin, mutta pian huomattiin, miten paljon aktiivinen haisteleminen ja nenän käyttäminen paransivat koirien hyvinvointia ja laji levisi kaikkien koiranomistajien saataville. Nykyisin K9 Nose Work on USA:ssa nopeasti suosiotaan kasvattanut kilpailulaji, johon on koulutettu jo tuhansia koiria.

Nosework sopii kaikille koirille ja ohjaajille. Koira voi olla pieni tai suuri, rohkea tai arka, kolmijalkainen, kuuro tai sokea. Laji ei vaadi koiralta tai ohjaajalta erikoistaitoja, perushallinta on riittävä. Lajia ei myöskään tarvitse harrastaa ryhmässä, jolloin laji sopii myös ihmis- tai koira-aroille yksilöille.

Noseworkin perusajatukseen kuuluu, että lajin tulee olla mukavaa tekemistä ja hauskaa sekä ihmisille että koirille. Lajin henkeen kuuluu, ettei tiukkoja palkitsemiseen tai hallintaan liittyviä sääntöjä ole. Koulutusmenetelminä suositaan palkitsemiseen pohjautuvia menetelmiä.

Nosework on laji, jota on helppo harrastaa omassa kodissa ja aktivointimenetelmänä se on verraton. Haasteita kaipaava koirakko voi harjoitella kursseilla tavoitteenaan kokeet.  Nosework on Kennelliiton virallinen koemuoto 1.1.2020 alkaen.

Ilmoittaudu kurssille tästä
arrow&v

Oona

Hei

Olen Oona ja olen ammattitutkinnon suorittanut eläintenkouluttaja sekä noseworkin koulutusohjaaja.

Laumaani kuuluu 2x saksanpaimenkoira, labradorinnoutaja, sharplaninac ja venäjäntoymix. Harrastan koirieni kanssa suojelua, noseworkkia, vesipelastusta ja tokoa.

Kilpailen labbiksellani Halilla noseworkin 2-luokassa. Nosessa pyrin saamaan itsenäistä ja omiin ratkaisuihin kykenevää koiraa jolla on kova motivaatio ja työskentely kestävyys. Kuitenkin suoritus tehdään aina yhdessä eli myöskin koiran ohjaajan koutsaaminen on vähintäänkin yhtä tärkeässä roolissa. Pilke silmä kulmassa ja hymy huulilla tottakai, nosea ei koskaan tehdä hampaat irvessä!

Arvoihini kuuluu iloinen ja kannustava tekeminen, lämmin ja ystävällinen opetus, sekä koiran ja ohjaajan paras mahdollinen yhteistyö. Kursseillani iloitaan onnistumisista yhdessä!

Toivottavasti nähdään!

Oona ja koirat:
Säde, Waldo, Luna, Hali ja Vilma.

Kuva Tomi Reunanen

INFO

Hallin käyttösäännöt

AUKIOLOAJAT

Halli ma-su klo.6-24

Myymälä

Ilmoitamme vaihtelevat aukiolot FB:ssä ja Instagramissa.

OTA YHTEYTTÄ

Tottis Studio HuiKee oy

Telkkistentie 6, 70460 Kuopio

tottisstudiohuikee@gmail.com

y-tunnus 3105088-7

Seuraa tassunjälkiämme

LIITY HUIKEESEEN LAUMAAMME
Taattuja tarjouksia ja ensimmäisenä ajankohtaiset uutiset!

©2020 Tottis Studio HuiKee oy

  • Tottis Studio HuiKee
  • Tottis Studio HuiKee