Search

Tuukka Nikolan tottissemma 25.-26.7.2020

25-26.7.2020 Kuopion Kelloniemessä Tottis Studio HuiKeen hallilla järjestetään Tuukka Nikolan pk-tottisseminaari!


Vielä mahtuu muutamia kuuntelijoita mukaan, laita pikaisesti viestiä ja tule kuuntelemaan huippu oppiin!


Koirakkopaikat 75€/päivä tai 140€/2 päivää

Kuuntelupaikat 30€/päivä tai 50€/2 päivää


Etusijalla koirakkopaikoille kahtena päivänä tulijat.

Varaa paikkasi osoitteesta: tottisstudiohuikee@gmail.com

Paikkoja on rajoitetusti!


Kouluttajan esittely:

"Olen harrastanut sekä kouluttanut koiria työkseni noin 20 vuotta. Ensimmäinen koira, jota koulutin, tuli vuonna 1995. Lajeina oli alkuun kansalliset palveluskoiralajit ja 90 -luvun loppupuolella aloitin IPO:n aktiivisen opiskelemisen.


Vuodesta 2001 työskentelin puolustusvoimissa sotakoiranohjaajana. Tehtävinä oli vihollisen erikoisjoukkojen vastatoimintaan koulutettavien koirien sekä räjähde-etsintäkoirien kouluttaminen. Lisäksi vastasin koiraryhmän koirien voimankäyttökoulutuksesta ja ohjaajien kouluttamisesta. Vuonna 2019 päätin siirtyä puhtaasti yrittäjäksi.


Edesmenneen koirani malinois uros Mecberger Birger eli Niilon kanssa kilpailimme IPO:ssa pitkään ja kohtuullisen menestyksekkäästi. Niilo oli samalla työkoirani puolustusvoimissa, joten kouluttaminen moneen eri tehtävään huolellisesti vaati pohdintaa.

Niilolla oli takanaan useita arvokilpailumenestyksiä ja MM -sijoituksia. Mainittakoon mm. 2006 RM1, 2006 SM2, 2006 FCI IPO MM14 ym. Niilo oli myös työkoirana erinomainen, mutta työ haittasi harrastusta. Niilolle koulutettiin sekä työ- että kilpailujälki, IPO tottelevaisuus sekä työtilanteiden erilainen hallinta, sotakoiran voimankäyttötilanteet sekä IPO:n suojeluosuus ja kaiken päälle vielä räjähteiden ja aseiden etsintä.


Niilon kilpailu-uran jälkeen keskityin sotakoirien kouluttamiseen ja toiminnan kehittämiseen sekä harrastuspuolella IPO koulutusmaalimiehenä toimimiseen Suomessa ja ulkomailla.

Koulutin ryhmiä sekä pidin seminaareja.

Työkoirien lisäksi iso osa ajasta meni maalimiesten kouluttamiseen, joten aikaa oman IPO -koiran rakentamiseen ei ollut. Oman opiskeluni ohessa pätevöidyin SPL (Saksanpaimenkoiraliitto) viralliseksi maalimieheksi vuonna 2007.


Nykyään koirien koulutus on ammattini. Yritykseni ZIP TEAM Dog Training -kautta valmennan IGP (IPO) ryhmiä sekä Suomessa että ulkomailla. Kiinteitä treeniryhmiä on Venäjällä Khabarovskissa sekä Vladivostokissa, Englannissa, Hollannissa sekä Suomessa.

Eestissä olen käynyt yli 10 vuotta ja suurin saavutus on vuodelta 2015, jolloin FMBB MM:ssa pääsimme molemmilla kilpailuun osallistuneilla koirakoilla superfinaaliin 20 parhaan joukkoon.


Aina välillä autan ihmisiä myös ongelmakoirien parissa. Yleensä minulle tuodaan koiria, jotka ovat käytöksellään jo uhka yhteiskunnassa.

Koulutin lisäksi maalimiehiä saksanpaimenkoiraliiton maalimieskoulutusjärjestelmässä ja Venäjällä (Russian Helpers School).


Virkauran jälkeen sain keskitettyä energiaa oman IGP koiran rakentamiseen. Tuloksena oli koiralle Estrellest von Vector SPL SM hopea sekä WUSV IGP MM -kilpailuissa 7. Sija.

Vector eli ”Juuso” jäi eläkkeelle, mutta minulla on kasvamassa nuori saksanpaimen uros Atom von Ducasse sekä oman kasvatustyön ”hedelmä” malinois urospentu Bonham ”BonBon”. Olen ollut pitkään tuttu näky kilpakentän reunalla valmentajan roolissa, mutta on ollut hienoa päästä taas itsekin ohjaamaan koiraa kilpailuihin. Kaiken lisäksi minulla pyörii intensiivivalmennusryhmä online -valmennuksena, joten puuhaa riittää."18 views

INFO

Hallin käyttösäännöt

AUKIOLOAJAT

Halli ma-su klo.6-24

Myymälä

Ilmoitamme vaihtelevat aukiolot FB:ssä ja Instagramissa.

OTA YHTEYTTÄ

Tottis Studio HuiKee oy

Telkkistentie 6, 70460 Kuopio

tottisstudiohuikee@gmail.com

y-tunnus 3105088-7

Seuraa tassunjälkiämme

LIITY HUIKEESEEN LAUMAAMME
Taattuja tarjouksia ja ensimmäisenä ajankohtaiset uutiset!

©2020 Tottis Studio HuiKee oy

  • Tottis Studio HuiKee
  • Tottis Studio HuiKee