Julkaistu Jätä kommentti

Jenni Ojalan suosittu PENTUSEMMA!

Nyt vihdoin ja viimein täällä! Siis Jenni Ojalan kehuttu ja tykätty pentusemma!

Jenni tulee pitämään pentusemmaa 30.8.2020 hallillemme. Ilmoittautumisia otetaan vielä vastaan. Laita ilmo tulemaan: tottisstudiohuikee (at) gmail.com

Kouluttaja pähkinänkuoressa: – aloittanut koiraharrastuksen 2002 – opiskellut Kannuksen kennellinjalla 2006-2010 – työskennellyt Koirakoulu Active Dogilla 2010-2016 – työskennellyt Koirakoulu Kompassilla 2016- – IPO SM2 – FCI IPO MM-kisoista ykköstulos – TOKO SM2- ja SM5-sijoitukset – 2 tottelevaisuusvaliota ja 1 käyttövalio – kilpaillut tokon ja suojelun lisäksi agilityssa, noutajien metsästyskokeissa sekä erikoisjäljellä

Jennin koulutus ideologiaa

”Minulle on ensiarvoisen tärkeää, että koira nauttii yhteistyöstä ohjaajansa kanssa. Motivoitunut, hyvin hallinnassa oleva, ohjaajansa suuntaan aktiiviseksi opetettu koira on mukava ja tyytyväinen kaveri niin kotioloissa, reissussa kuin harrastustenkin parissa. Kouluttamaton, huonotapainen koira on yleensä jatkuvasti itsekin stressaantunut ja sille on vaikeampi tarjota mahdollisuuksia lajinmukaisen käyttäytymisen toteuttamiseen. Mitä enemmän koulutat koiraasi, sitä enemmän vapauksia voit sille antaa ja sitä paremmin se sopii myös tärkeään rooliinsa lemmikkinä.
Kaikki koiralle opetettavat asiat pilkotaan ensin pieniksi harjoituksiksi, joita yhdistelemällä isommat kokonaisuudet vähitellen rakentuvat. Huolellisesti ja täsmällisesti opetetut alkeet ovat pohja vahvalle osaamiselle.

Koulutusmenetelmien suhteen olen varsin kaikkiruokainen: käytän esimerkiksi houkuttelua ja sheippaamista parhaan kombinaation löytämiseksi. Kulloinkin valittava metodi riippuu koiran ominaisuuksista ja opetettavasta asiasta. Pyrin luomaan koulutuksiini rennon, oppimista tukevan tunnelman, jossa ei tarvitse pelätä virheitä. Ihannetilanteessa koirakko poistuu tunneiltani joka kerta hyvillä mielin ja uutta oppineena. Haluan aina, että koiran ohjaaja ymmärtää, miten ja miksi jotakin asiaa tehdään – älä siis epäröi kysyä, jos jonkin harjoituksen tarkoitus ja lopullinen tavoite meinaavat jäädä sinulle epäselviksi!


Koiran ja ohjaajan välinen hyvä suhde ja luottamus ovat isoimpia koulutustavoitteitani. Rajojen luominen on tärkeä osa arkihallinnan ja kilpatottelevaisuuden rakentamista. Uusien asioiden opettaminen perustuu aina koiran oikea-aikaiseen palkitsemiseen, mutta luotettavien tulosten saavuttamiseksi koiralta tulee myös vaatia opetettujen asioiden noudattamista. Tämä tarkoittaa joidenkin koirien kohdalla joissakin tilanteissa esimerkiksi kieltämistä (kunhan kieltosanan merkitys on opetettu koiralle huolellisesti) ja väärän toiminnan estämistä ja katkaisemista, mutta ei koiran kovakouraista ja epäreilua kohtelua.Kun valitset kouluttajaa, jolta ostat koulutuspalveluita, kiinnitä huomiota siihen, miten hänen omat koiransa käyttäytyvät ja miltä niiden olemus vaikuttaa. Kouluttajan koira on paras näyte hänen ammattitaidostaan. Siksi minun koiristani on tarjolla runsaasti videomateriaalia ja ovatpa ne tarvittaessa mukana luennoilla ja kursseillakin.”


Lue lisää Jennin sivuilta: https://jenniojala.wordpress.com/

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *