Meistä

Tottis Studio HuiKee

Tottis Studio HuiKee on syntynyt kahden intohimoisen koiraharrastajan unelmasta – työskennellä koirien sekä harrastuksien parissa, joista niin silmittömästi nauttii!

HuiKee halli

Tottis Studio HuiKee on syntynyt kahden intohimoisen koiraharrastajan unelmasta – työskennellä koirien sekä harrastuksien parissa, joista niin silmittömästi nauttii!

Hallimme sijaitsee Kuopion Kelloniemessä hyvien liikenne yhteyksien päässä. Halli on suunniteltu erityisesti pk-, toko- ja rally-tokoharrastajien tarpeisiin. Lämmin 380m2 halli on varustettu laadukkaalla kotimaisella Saltexin Polar kumirouhematolla. Matto takaa erinomaiset pito- ja jousto-ominaisuudet, jolloin treenaaminenkin sujuu turvallisesti.

Meille on tärkeää, että jokaisella harrastajalla on mahdollisuus turvalliseen ja laadukkaaseen treeniin parhaimman ystävänsä eli koiran kanssa.

Varaamalla hallin saat koko tilan tarvikkeineen käyttöösi, joten se takaa treenirauhan sekä hyvät puitteet yksäreihin, koulutuksiin, tapahtumiin ja seminaareihin. Treenitilaa hallista löytyy noin 340m2 verran ja peilejä hallista löytyy useammalta seinältä, mikä auttaa myös yksin treenaamisessa. Hallin sisälämpötila pidetään noin 15 asteessa.

Hallin varustelu:

  • IGP piilot 2kpl ja koukut seinällä
  • 1m säädettävä hyppyeste magneetilla
  • apurimat hyppyyn
  • säädettävä virallinen pk A-este
  • kapulateline (ota omat kapulat mukaan, vältetään tartuntatauteja)
  • tokoon ruutunauhat ja merkit, hyppyjä, kartioita ja kiertomerkkejä
  • rally-tokoon kylttitelineet ja kyltit ALO-MES 
  • näyttelypöytä ja väliaidat, joilla voi rajata tilaa
  • hyppytekniikka hypyt ja muita jumppavälineitä

Lisäksi hallista löytyy turvakalvolliset peilit neljältä seinältä, kahvinkeitin, mikro, vedenkeitin ja jääkaappi. Hallissa on myös WC ja vesipiste. Hallissa toimii koiraurheilu- ja harrastustarvikemyymälä. Myymälästä löydät monipuolisesti tarvikkeita eri harrastuksiin- ja lajeihin. Kannattaa tulla tutustumaan ja hankkimaan treenitarvikkeet ja herkut meiltä!

Tiimimme

Tutustu osaaviin kouluttajiimme:

Maarit

Olen Maarit, HuiKeen yrittäjä. Ohjaan meillä eri kursseja sekä toimin myymälässämme. Koulutukseltani olen tekninen piirtäjä/suunnitteluassistentti, mutta kaikkea olen ehtinyt tehdä hevosenhoitajasta asiakaspalveluun.
Lue lisää

Heidi

Moikka, olen Heidi toinen Huikeen yrittäjistä ja ohjaan meillä HuiKeella eri kursseja, häärään myymälässämme sekä toimin valokuvaajana. Koiraharrastustaustaa minulta löytyy pk-puolelta että mm. tokosta ja rally-tokosta.
Lue lisää

Niina

Hei! Olen Niina Laajala, muutama vuosi sitten savolaistunut koiraharrastaja. Koiraharrastusta minulla on takana reilun vuosikymmenen verran. Olen harrastanut koetasolla suojelua, tokoa, erikois- ja metsäjälkeä ja näiden lisäksi on tullut tehtyä mm. agilityä, hakua ja hieman vepeä.
Lue lisää

”Jos ei kokeile, ei voi myöskään onnistua tai epäonnistua”

Maarit

Koirien kanssa olen harrastanut yli kymmenen vuotta, kun erehdyin menemään ensimmäisen jo edesmenneen koirani kanssa arkitottelevaisuus kurssille ja siitä se vähän lähti rönsyilemään. Lajeja on tullut kokeiltua vuosien aikana useita, kuten vepeä, rallytokoa, agilitya, Fh-jälkeä, pk-jälkeä, tokoa yms.

Vepessä toimin aktiivisesti useamman vuoden kokeissa käyden, koulutusohjaajana sekä koetoimitsijana, nykyisin vepe on tauolla sopivan koiran puutteesta. Lisäksi minulla on pk-lajien sekä luonnetestien koetoimitsija pätevyys. Olen myös useamman vuoden toiminut koirayhdistyksissä aktviisena hallituksessa ja muutenkin.

Tällä hetkellä minulla on kotona 6v tsekinpaimenkoira Kerttu ( FI MVA BH TK1 Harjusalaman Beatrix), 1,5v Huima (Derdekea Věčná legenda) sekä 12v x-rotuinen Tete. 

Kertun kanssa on harrastettu vepeä, agilitya, FH-jälkeä sekä kisattu tokossa voittaja luokkaan asti ja rallyssa käyty alokasluokan kokeessa. Valitettavasti Kertun aktviinenura on nivelrikon myötä vähän hiipumassa ja nyt tehdään niitä lajeja mihin Kerttu pystyy. Huima harjoittelee jälkikoiran hommia pellolla sekä metsässä ja samalla rakennetaan tottelevaisuutta. Hiljaa hyvä tulee… Teten kanssa on harrastettu kaikkea vepestä tokoon, mutta ei kisattu virallisesti missään. Nykyään Tete harrastaa sohvanvaltausta ja hömppätokoa. 

Koiran koulutuksessa minulle on tärkeintä onnistumisen ilo ja pienin askelin eteenpäin meneminen. Jokainen kun tekee tasonsa ja tavoitteidensa mukaan, niin koiraurheilun ilo säilyy. 

Tykkään etsiä ratkaisuja ongelmiin ja pohtia parasta tapaa motivoida koira. Etenemisen ei tarvitse aina olla isoa ja pienestäkin asiasta voi saada koiran kanssa ilon aikaan. Tavoite on, että koira ja ohjaaja ovat tyytyväisiä treeneihin.
Käyn itse usein erilaisissa semmoissa ja koulutuksissa ja tykkään soveltaa niistä oppimaani omalle tavalle sopivaksi. Toivon, että keräämästäni tiedosta on hyötyä myös kurssilaisille.

"If your dreams don't scare you - they're not big enough!"

Heidi

Koiraharrastustaustaa itseltäni löytyy noin kymmenen vuoden ajalta. Tähän aikaan on mahtunut useita lajeja ja kokeiluja, joista meidän tämänhetkisiksi tärkeimmiksi lajeiksi on jääneet palveluskoirien jälki, erikoisjälki ja viimeisimpänä mukaan tullut suojelu. Talvisin teemme aktiivisesti tokoa sekä vaihtelevasti myös rally-tokoa. Olen toiminut myös vuosien aikana aktiivisesti eri koirayhdistystoiminnassa ja tätä kautta on tullut kokemusta myös esimerkiksi kokeiden järjestämisestä.

Koiraharrastus merkitsee itselleni todella paljon – se on yksi tärkeimmistä rentoutumis- ja nollauskeinoista kiireisen arjen keskellä. Se tunne kun tiedät antaneesi kaiken juuri siihen treeniin ja hetkeen. On mahtavaa seurata sitä iloa, jonka näkee kun koira ja ohjaaja nauttii yhdessä tekemisestä sekä kokee onnistumisia – sitähän sen rakkaan harrastuksen pitäisikin olla, asia joka tuo iloa ja hyvää mieltä elämään. Mielestäni koiran ja ohjaajan välinen suhde on avain menestykseen. Koiran tulee haluta tehdä töitä ohjaajalle sekä kyetä myös itsenäiseen varmaan työskentelyyn. Varman pohjan päälle on hyvä aloittaa pala palalta rakentamaan upeita kokonaisuuksia. 

Kouluttamisessa tykkään etsiä eri ratkaisuja ja vaihtoehtoja, jotka sopivat juuri kyseessä olevalle koirakolle. Kaikki koirakot ovat erilaisia ja mikä toimii toisella, ei välttämättä sovikaan toiselle.

 Nykyään on onni, että koiraharrastuksista löytyy varmasti jokaiselle koirakolle sopiva laji ja kurssi – oli tavoitteet mitkä tahansa. Meille on tervetulleita kursseille pelkästään aktivointia kaipaavat koirakot kuten myös pidemmälle tähtäävät. Jokainen kurssi ja koulutus toteutetaan koirakoiden tarpeiden mukaan. Tykkään myös itse tutustua eri lajeihin sekä kouluttautua koko ajan lisää mm. seminaarien ja koulutusviikonloppujen kautta. Vaihtelu ja kokemus eri lajeista, ihmisistä sekä koirista on todellakin vain eduksi ja kuten sanottu – aina on mahdollisuus oppia uutta.

Tällä hetkellä meillä kotona asustaa kaksi ”kisaavaa” koiraa, saksanpaimenkoira Vinha pian 2v (Copavox Brey) ja tsekinpaimenkoira Hippu 5v (FI MVA BH TK1 RTK2 Harjusalaman Cirpakka). Vinha on vasta aloittelemassa koeuraansa ja on käynyt suorittamassa tokon alokasluokasta ykköstuloksen. Hippu on kisannut rally-tokossa että tokossa voittajaluokassa sekä suorittanut BH-kokeen. Jälkikokeissa olemme käyneet kokeen verran, jonka jälkeen Hippu on toipunut pentuhommista ja loukkaantumisesta melkein vuoden ajan. Mummo- ja sohvakoiran virkaa toimittaa x-rotuinen Muru 10v. Edesmenneen tsekinpaimenkoirani (FI MVA TK1 BH RTK1 RTK2 RTK3 Black Body Armani Boss) kanssa kisasin rally-tokossa mestariluokassa ja tokossa pääsimme voittajaluokkaan saakka, lisäksi ehdimme suorittaa BH-kokeen hyväksytysti. Päälajina meillä oli FH-jälki, josta innostuimme Armaan ollessa noin pari vuotias. Vuosien aikana on minulle kertynyt kokemusta edellä mainittujen lajien lisäksi mm. agilitystä, hausta sekä nose workista. 

Toivottavasti näemme kursseilla!

Niina

Rakastan koirien koulutusta ja ongelmien ratkomista, mielestäni jokaisesta lajista ja koirasta voi oppia jotakin uutta. Sydäntäni eniten lähellä oleva laji on IGP eli suojelu. Laji vaatii koirilta ja ohjaajilta paljon. Koirien on oltava ohjaajaansa hallittavissa, motivoituneita kulloiseenkin tehtävään ja kyettävä työskentelemään myös itsenäisesti. Onnistuminen vaatii koirien ja ohjaajan suhteelta paljon: pennusta on kyettävä rakentamaan tottelevainen, itseensä ja ohjaajaansa rautaisesti luottava aikuinen koira. Lisäksi harrastan tällä hetkellä aktiivisesti kesäisin erikoisjälkeä ja talvisin tokoa.

Kouluttajana pidän tärkeänä että koiralla ja ohjaajalla on tehdessään hauskaa, mitä iloa vapaa-ajan harrastuksesta muuten olisi. Mitä ohjaajan toimintaan tulee, on mielestäni keskeistä tehdä kaikki opittavat asiat koiralle kyllin selkeiksi, pilkkoa kyllin pieniin osiin ja opettaa huolellisesti erikseen kaikki palaset. Näen, että koiran halu tehdä töitä ohjaajansa kanssa ja tehtävien mielekkyys koiralle ovat se kivijalka onnistumisen alla.
Harrastamisen lajista riippumatta tulisi olla koirakkoa lähentävä, yhteinen mukava aktiviteetti lajista ja tavoitteista riippumatta.

Tällä hetkellä meillä on avomieheni kanssa kolme koiraa. 8 vuotta täyttävä saksanpaimenkoiraherra IP2 JK1 BH Aufruhr Gandalf (TOKO AVO1), 6-vuotias malinoisneiti IP3 FH1 BH Tämä on Halinois (toko EVL2) ja meidän pikkumimmi Parendo Vinces Eo Ipso 2v, jonka koeuraa tänä vuonna aloittelimme jo toko ALO1:n verran ja monenlaisia suunnitelmia alkavalle kesäkaudelle on jo tulilla. Käyn itse aktiivisesti eri lajien kokeissa ja pyrin kouluttamaan niin itseäni kuin koirani jatkuvasti pidemmälle. Rotuja joiden kanssa olen aktiivisesti harrastanut itse ovat belgianpaimenkoira malinois (4x), saksanpaimenkoira, pitkäkarvainen collie, bordercollie ja pieni jääräpäinen jackrusselinterrieri.

Olen suorittanut neljällä koiralla BH-kokeen, kisannut seitsemällä tokossa vähintään Alo1-tuloksen verran. Vaikka olen päätoimisesti palveluskoiraharrastaja, olen kisannut kaksi koiraani tokossa EVL-luokkaan. Nykyisillä koirillani on tulos tai tuloksia lajeissa suojelu, metsä- ja erikoisjälki sekä toko.

Mukavaa jos jaksoit lukea pitkän esittelytekstini. Toivottavasti näemme treeneissä!