top of page

HuiKeen kouluttaja

Tiia

Tiia kouluttaa HuiKeella mm. arki- ja pentukursseja

sekä tokoa.

IMG_20230708_184208_edited.jpg
IMG_20230708_184208_edited.jpg

Aktiivinen koiraharrastamiseni alkoi vuonna 2019. Päälajina harrastan tokoa, mutta kokemusta löytyy myös noseworkista, näyttelyistä, dobosta sekä epäsäännöllisestä paimennuksesta. Vapaa-ajalla olen mukana harrastusseurani ja rotuyhdistyksen toiminnassa. Harrastuskavereina minulla on kaksi islanninlammaskoiraa, joista toinen reagoi vahvasti moniin ulkoisiin ärsykkeisiin. Eläminen reaktiivisen kanssa on opettanut kärsivällisyyttä ja pakottanut opettelemaan ja kokeilemaan erilaisia menetelmiä. Arjessa reaktiivisuuden huomioimisesta on tullut hyvinkin tuttua, joten osaan tarjota neuvoja ärsykeherkän koiran kouluttamiseen.

 

Tällä hetkellä opiskelen koirahierojaksi ja teen hierontoja Kunnon Koiruus -nimen alla. Näiden opintojen kautta olen syventänyt osaamistani halliten nyt kokonaisvaltaisemmin mm. koiran vireenhallintaa, palautumista sekä kehonhuoltoa. Koulutuksistani koira-avuisteisen pedagogiikan, eläinavusteisten palveluiden toteuttamisen ja niissä käytettävien eläinten kouluttamisen myötä olen päässyt paremmin sisään koirien maailmaan. Kouluttamisen opinnoissa opin erilaisia koulutusmenetelmiä ja testasin taitojani mm. kanojen, vuohien, kissojen, aasien ja lehmien koulutuksessa positiivisin tuloksin.

 

Koulutusmenetelmäni perustuvat positiiviseen vahvistamiseen ja koiran yksilölliseen kuuntelemiseen. Koiran kouluttamisen tärkeänä pohjana pidän koiran ja omistajan välistä yhteyttä. Olen osallistunut koulutuksiin ja ohjannut itse harjoitteita, joilla rakentaa ja vahvistaa yhteistyötä. Pääpointtina pidän sitä, että tekeminen yhdessä koiran kanssa on hauskaa!

bottom of page