top of page

HuiKeen kouluttaja

Sini

Sini kouluttaa HuiKeella mm. arki- ja pentukursseja

sekä tokoa ja tottista.

DSC_8643-2048.jpg

Koirat ovat olleet osa elämääni aina, vaikka perheessämme ei koskaan omaa koiraa ollutkaan. Hankin ensimmäisen belgianpaimenkoirani reilu 9 vuotta sitten, jonka kanssa aloitin tokon ja myöhemmin agilityn alkeet. Seuraavan belgini kanssa kävin saman tien, mutta molemmat koirat ovat jääneet eläkkeelle sairauksien vuoksi. Tällä hetkellä päälajinani on IGP, jota harrastan vajaan 2-vuotiaan malinois narttuni kanssa ja tämän vuoden tavoitteenamme on BH-koe. Laumassani on myös 15 viikon ikäinen tervu uros, jonka kanssa opetellaan vielä perusasioita ja päälajimme selviää ajan myötä.

 

Muutaman vuoden ajan olen pitänyt pääsääntöisesti yksityistunteja erilaisille koirakoille, joten minulla on kokemusta eri roduista laidasta laitaan. Kokemusta on karttunut myös koirayhdistystoiminnasta mm. hallituksen ja eri toimikuntien tehtävistä. Tulevaisuudessa minulla on tavoitteenani aloittaa kasvatustoiminta ja toivon nuoresta malinois nartustani itselleni kantanarttua mikäli terveys on sitä mitä haen. Koirien kanssa harrastaminen antaa minulle hetken hengähdyksen opinnoistani ja samaan aikaan saan uutta energiaa arkeeni. Iloitsen aidosti muiden onnistumisista koiriensa kanssa ja tästä syystä oman tiedon jakaminen ja opettaminen ovat minulle mieluisaa puuhaa. 

 

Haluan kannustaa ihmisiä luomaan vankan siteen koiraansa ja pitämään hauskaa treeneissä, sillä harrastamisen kuuluu olla ennen kaikkea mukavaa yhdessä tekemistä! Tästä syystä kiinnitän huomiota koiran motivoimiseen sekä tunnetilaan. Opin jokaisesta koirasta ja omistajasta jotakin uutta, sillä kaikki ovat erilaisia yksilöitä ja koskaan ei voi oppia liikaa. Virheiden ja takapakkien vuoksi mielestäni ei tule lannistua, sillä koiran kouluttaminen on kuin kävelisi kaksi askelta eteenpäin ja yhden taakse päin. Pyrin edistämään omaa sekä muiden koiranlukutaitoa, jotta koulutus tapahtuisi mahdollisimman koiralähtöisesti.

bottom of page